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Egusi Soup

Contributed by Dennis Deen-Sie Sawaneh

Author of "Sierra Leone Cookbook"

500 grams meat

150 grams ground egusi

1 maggi cube (beef bouillon cube)

200 grams stockfish (optional)

100 ml. palm oil

200 g. smoked fish

200 g. tomatoes

10 g. (chili) pepper

25 g. onion

Salt to taste

250 g. vegetable leaves (optional, but if you can lay your hands on washed and ready bitter leaves or "shakpa" (sorrel leaves or flowers) they will do just fine.

Preparation:

1. Season and boil the meat and the stockfish (if used, has to soaked in hot water and allowed to stand for at least a day/overnight) for about 45 minutes, or until tender. Remove and put aside.

2. Blend/grind the pepper, tomatoes and onion.

3. Heat the palm oil, and add meat, stockfish and the ground/blended ingredients. Cook for about 25 minutes (less without stockfish).

4. Add the ground egusi, maggi cube and fish, and cook for another 10 minutes.

5. Add the vegetable leaves (optional) to the soup.

6. Cook for about 5-10 minutes on low heat. Stir and taste for salt.

7. This sauce can be eaten either with fufu, rice or root vegetables like yam and cassava. For lunch, a very cold Bud. or Heineken to wash the throat is recommended. For dinner, chilled white wine is recommended.


Kürbiskerne Suppe
Von Dennis Deen-Sie Sawaneh Beige
Autor von "Sierra Leone-Kochbuch"
500 Gramm Fleisch
150 Gramm Kürbiskerne
1 Maggi-Würfel (Rind-Brühwürfel)
200 Gramm Stockfisch (optional)
100 ml. Palmöl
200 g. Räucherfisch
200 g. Tomaten
10 g. (Chili) Pfeffer
25 g. Zwiebel
Salz nach Geschmack
250 g. Pflanzenblätter (optional, aber wenn Sie Ihre Hände gewaschen und bereit bitteren Blätter oder "shakpa" (Sauerampfer Blätter oder Blüten) lagen sie tun einfach gut.
Zubereitung:
1. Saison und kochen das Fleisch und der Stockfisch (falls verwendet, muss in heißem Wasser eingeweicht und für mindestens einen Tag / Nacht stehen) für etwa 45 Minuten, oder bis sie weich sind. Entfernen und zur Seite legen.
2. Mischen / Mahlen die Paprika, Tomaten und Zwiebeln.
3. Erhitzen Sie das Palmöl, und fügen Sie Fleisch, Stockfisch und die Masse / Blended Zutaten. Kochen für ca. 25 Minuten (weniger ohne Stockfisch).
4. Fügen Sie den Boden egusi, Maggi-Würfel und Fisch, und kochen für weitere 10 Minuten.
5. Fügen Sie die Gemüseblätter (optional) in die Suppe.
6. Kochen für ca. 5-10 Minuten bei schwacher Hitze. Umrühren und schmecken nach Salz.
7. Diese Sauce kann entweder mit Fufu, Reis oder Wurzelgemüse wie Yams und Maniok gegessen werden. Für das Mittagessen, ein sehr kalter Bud. oder Heineken, um den Hals zu waschen ist empfehlenswert. Zum Abendessen wird gekühlten Weißwein empfohlen.


Arbeitszeit: ca 60 Minuten  - Hauptspeise - Fleisch


http://www.sierra-leone.org/recipes.html



Sierra Leone
Gekocht am:
12.04.2014

Egusi Soup