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Bodo’s Onlie -Rezeptbuch

Marokko Jamaika
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  1. Marinieren Skirt Steak
    Nehmen Sie die Steaks und klopfen Sie beiden Seiten etwas flacher und stupfen Sie beide Seiten ein paar Stiche in das Steak oder lassen Sie die Steaks vom Metzger „steaken“.


  1. Habanero Mustard
    In einem kleinen Topf fügen Sie alle Zutaten zusammen, ausser dem Senf. Alles zusammen 30 Minuten köcheln lassen , bis die Flüssigkeit eduziert ist. Von der Hitze entfernen . Etwas abkühlen lassen , dann mit einem Zauberstab zu einer Paste.pürieren Nun den Senf hinzufügen. Kühlen Sie bis erforderlich.
  2. Tortillas
    Gießen Sie Milch und Öl in einem kleinen Topf erwärmen Sie es leicht . Mischen Sie die trockenen Zutaten in einer Schüssel . Sobald die Milch und Öl warm ist, gießen Sie den Inhalt in die Schüssel mit den trockenen Zutaten und mischen Sie es mit Ihren Händen zu einem festen Teig. Kneten Sie den Teig für 2 oder 3 Minuten, dann mit Plastikfolie abdecken und 15 Minuten ruhen lassen. Den Teig in 12 oder 24 Bälle aufteilen. Auf einer leicht bemehlten Arbeitsfläche sauber , mit einem Nudelholz,  die Tortillas so dünn wie möglich ausrollen. Schichten Sie die Tortillias zwischen fettdicht Papier und mit einem ein wenig  Mehl und wegstellen.
  3. Avocado und Mais- Salsa
    Nehmen Sie einen mittelgroße Schüssel und geben Sie alle Zutaten außer dem Meersalz und frisch geknackt schwarzem Pfeffer. Alles zusammen mischen. Je nach Geschmack entsprechend mit Salz und Pfeffer würzen. In den Kühlschrank stellen und in der Schüssel die Avocado Kerne drinnen lassen, damit sich die Salsa nicht verfärbt.


Kochen und Servieren

  1. Heizen Sie den den Backofen auf etwa 150 Grad.
  2. Würzen Sie die Steaks und legen Sie die Steaks in die Pfanne auf beiden Seiten für 1-2 Minuten und danach je nach Geschmack zwischen 3-5 Minuten in den Backofen.
  3. Tortilla auf die Grillpfanne für etwa 30-40 Sekunden auf der ersten Seite und 10 auf der zweiten Seite . Legen Sie auf einem Teller, häuften sich warm zu halten.
  4. Legen Sie eine warme Tortilla auf den Teller, den leckeren Habanero -Senf in der Mitte auf der Tortilla. Schneiden Sie das Rock Steak in ein paar Streifen und legen Sie das auf die Tortillia und geben Sie die Salsa mit Salz , Pfeffer und einem Spritzer Limette dazu.



Marinating Skirt Steak

Take the skirt steak and pound with the course end of the meat tenderiser on both sides. Take a knife and likewise lightly score each side of the steak. Place in a suitable dish and add the rest of the ingredients of the marinade. Massage into the steaks. Marinate for at least a couple of hours, preferably over night. Refrigerate until required

Step 2

Habanero Mustard

In a small saucepan add all the ingredients except the American mustard. Bring up to the boil then simmer for 30 minutes until the liquid is mostly reduced. Remove from the heat. Cool slightly, then puree with a wand blender to a paste. Fold into the American Mustard. Refrigerate until required. There will be plenty left over and it keep indefinitely.

Step 3

Flour Tortilla’s

*Makes 12 x 7 inch or 24 x 3 1/2 inch tortilla’s. Should be made on the day you intend to eat them. Pour the milk and oil into a small saucepan and warm slightly. Mix the dry ingredients in a bowl. Once the milk and oil is warm, pour into the dry ingredients and mix together with your hands to form a dough. Knead the dough for 2 or 3 minutes, then cover with plastic wrap and rest for 15 minutes. Divide the dough into 12 or 24 balls. On a lightly floured clean work surface, using a rolling pin, roll out the tortillas to as thin as possible. Layer between grease proof paper with a dusting of flour. Cover and refrigerate until cooking

Step 4

Avocado and Corn Salsa

Take a medium sized bowl and add all the ingredients except the flakey sea salt and fresh cracked black pepper. Gently fold together until incorporated. Taste and season accordingly with the salt and pepper. Refrigerate until required.

Step 5

Cooking and Serving

Heat up the Char grill to super hot.

Season the skirt steaks and place on the grill. Cook for 3 or 4 minutes on either side. Remove and rest.

Clean your grill bars with a wire brush or similar.

Cook your tortilla’s straight on the grill. About 40 seconds on the first side and 10 on the second side. Place on a plate, piled up to keep warm while you cook the rest.

To assemble, lay out a warm tortilla on a board, add a lick of the habanero mustard across the centre of the tortilla. Slice and add a couple of pieces of the skirt steak, top with a liberal amount of salsa and season with salt, pepper and a squeeze of lime. Wrap up fajita then pass to someone or tuck in yourself. Repeat.

Menge


Zutaten

Schritt1





1 kg Skirt Steak



1 Tbl Knoblauch ( fein würfeln )



1/4 Tasse Korianderwurzel (feine Würfel )



1 Tbl Kümmel ( geröstet und gemahlen)



1 Tbl Fenchelsamen ( geröstet und gemahlen)



1 Tbl Sumac



1/4 Tasse Olivenöl Extra Vergine

Schritt 2





1/4 Tasse Schalotten (grob gehackt )



1 TL Knoblauch ( gehackt rau )



1/4 Tasse Koriander Vorbau oder Root ( fein gehackt)



3 x Habanera oder Ähnliche Hot Chili (Samen entfernt , grob gehackt )



3/4 Tasse Weißweinessig



Prise Salz



1 Tbl Zucker



2 Tassen  Senf

Schritte 3





1 Tasse Milch



3 Tbl Pflanzenöl



3 Tassen Allzweckmehl



2 TL Backpulver



1 1/2 TL Salz

Schritt 4





4 x Maiskolben (gekocht und Kerne entfernt )



2 x Avocados (1 cm Würfel )



1/2 Tasse rote Zwiebel (fein würfeln )



1 Roasted Red Capsicum (1 cm Würfel )



1/2 Tasse Korianderblätter



2 x Limes Saft und feinen Lebensfreude



2 Tbl Extra Virgin Olive Oil



Flakey Meersalz und frisch Cracked Black Pepper

Schritt 5-8





Mariniertes Steak Rock



Tortilla



Avocado und Mais- Salsa



Habanero Mustard



Meersalz und frisch Cracked Black Pepper






6 x Limetten ( halbiert)

Orginalrezept :


Step 1




• 1 kg Skirt Steak



• 1 Tbl Garlic (fine dice)



• 1/4 Cup Coriander Root (fine dice)



• 1 Tbl Cumin seeds (roasted and ground)



• 1 Tbl Fennel Seeds (roasted and ground)



• 1 Tbl Sumac



• 1/4 Cup Extra Virgin Olive Oil


Step 2




• 1/4 Cup Shallots (rough chopped)



• 1 tsp Garlic (rough chopped)



• 1/4 Cup Coriander Stem or Root ( finely chopped)



• 3 x Habanera or Similar Hot Chili%u2019s (seeds removed, rough chopped)



• 3/4 Cup White Wine Vinegar



• Pinch Salt



• 1 Tbl Sugar



• 2 Cups American %u2018Ball Park%u2019 Mustard


Step 3




• 1 Cup Milk



• 3 Tbl Vegetable Oil



• 3 Cups All Purpose Flour



• 2 tsp Baking Powder



• 1 1/2 tsp Salt


Step 4




• 4 x Corn Cobs (cooked and kernels removed)



• 2 x Avocadoes (1cm dice)



• 1/2 Cup Red Onion ( fine dice)



• 1 Roasted Red Capsicum (1cm dice)



• 1/2 Cup Coriander leaves



• 2 x Limes juice and fine zest



• 2 Tbl Extra Virgin Olive Oil



• Flakey Sea Salt and Fresh Cracked Black Pepper


Step 5




• Marinated Skirt Steak



• Flour Tortilla%u2019s



• Avocado and Corn Salsa



• Habanero Mustard



• Flakey Sea Salt and Freshly Cracked Black Pepper





6 x limes (halved)


Arbeitszeit: ca 15 -20 Minuten  - Kühlschrank 1- - Hauptspeise


Das Weihnachtsmenü 2014


1. Sopa de caracol (Honduras)

2. Hot Stone Shrimp Ceviche with sweet potato (Peru)

3. Borani Esfanaaj (Iran)

4. Moyo (Togo)

5. Chargrilled Skirt Steak Fajitas w/ Avocado Corn Salsa and Habanero Mustard (Neuseeland)

Neuseeland

Gekocht am

24.Dezember 2013

Chargrilled Skirt Steak Fajitas with Avocado Corn Salsa and Habanero Mustard